perjantaina, heinäkuuta 11, 2008

Jäälauttaleivokset

Juhlattaren kakkublogista löytyi houkuttelevien jäälauttaleivosten ohje, jota oli kokeiltava Limen synttäreiden kunniaksi. Leivosten pinta on marenkisen rapeaa ja marenkikuoren alta löytyy ihanan sulaa suklaata.

Pohja
200g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa, punssia, vettä, rommia tms.
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria

Täyte
1 levy eli noin 200 g haluamaasi suklaata

Marenki
3 valkuaista
2 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää mukaan keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää joukkoon neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekoittaen taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhoisin sormin pellille leivinpaperin päälle lähes pellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle paloiteltu suklaa ja painele paloja hieman taikinaan.

Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos suklaan päälle ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Bloginne on saanut Brillante Weblog kunniamerkin. Merkin ja toimintaohjeet löytyvät blogistani Meriselityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei hitsit on hyvän näköstä leipomusta, tekisi kyllä mieli tehdä! Rakastan suklaata ja marenkia joten mitä vielä voi toivoa? Okei kevyimmästä päästähän tämä ei ole, mutta kyllä se kroppa nyt sen verran kestää:D

K kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla! Juhannuksen kunniaksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Äiti teki tätä pari päivää sitten, sai ohjeen joltain työkaveriltaan. Oli muuten ihan sairaan hyvää, parissa päivässä noin viisi palaa jäljellä 8) Ehkä paras leivos ikinä.